Comisia pentru administraţie din Camera Deputaţilor a finalizat, marţi, raportul asupra proiectului de lege pentru adoptarea Ordonanţei nr. 7/2011 privind modificarea Legii urbanismului, pe fondul obiecţiilor ridicate de arhitecţi şi ONG-uri, dar şi de către deputaţii din opoziţie.
Comisia pentru administraţie publicã, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic a reluat marţi discuţiile începute în 18 septembrie pentru adoptarea OUG nr. 7/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr 350/ 2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul.
Şedinţa Comisiei pentru administraţie a avut loc de la ora 14.00, fiind întreruptã pentru ca deputaţii sã poatã participa la şedinþa plenului reunit şi apoi reluatã, încheindu-se în jurul orei 20.00 cu adoptarea raportului în lipsa cvorumului.
Votul final pe raport va fi dat luni, la ora 16.00, a anunţat, la final, vicepreşedintele Comisiei, Cãlin Ion.
La şedinţã a fost prezent şi deputatul Eduard Martin (PSD), membru în Comisia pentru industrii şi servicii, care, alãturi de Antonella Marinescu (PSD), deputat în Comisia pentru administraţie, a propus o serie de amendamente la ordonanţã.
Totodatã, au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România (OAR), printre care Şerban Sturdza, vicepreşedinte, Mihai Ochinciuc, preşedintele OAR Bucureşti, Dan Marin, vicepreşedinte OAR Bucureşti şi membru în Comisia de urbanism a Primãriei Capitalei, alãturi de reprezentanţi ai unor ONG-uri care militeazã pentru conservarea patrimoniului, printre care Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".
Poziţia exprimatã la şedinţã, precum şi anterior, de Ordinul Arhitecţilor din România şi ONG-urile din Platforma pentru Bucureşti, este aceea cã amendamentele propuse în Comisia pentru administraţie la OUG nr. 7/2011 vor face ca Legea urbanismului sã fie mai permisivã, dând