* peste 250 de preşcolari şi şcolari au fost depistaţi cu râie, păduchi şi diverse micoze * au fost examinaţi 45.307 elevi, fiind identificate 624 de cazuri de boală
Mileniul III nu a adus automat cu sine şi eradicarea unor probleme de sănătate specifice Evului Mediu. Triajul epidemiologic derulat în şcolile brăilene, la începutul anului de învăţământ, a scos în evidenţă mari carenţe pe linie de igienă.
Potrivit unui raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), peste 250 de preşcolari şi elevi au fost depistaţi cu râie, păduchi şi diverse micoze. Concret, din totalul de 48.726 de preşcolari şi elevi înscrişi, au fost examinaţi 45.307, fiind identificate 624 cazuri de boală. Potrivit informaţiilor furnizate de către dr. Andreia Gavrilescu, medicii au depistat 160 cazuri de angine (roşu în gât), 11 cazuri de scabie (râie), 156 cazuri de pediculoză (păduchi), 91 cazuri de micoze şi 179 alte boli infecţioase.
Problemele se manifestă în egală măsură la oraşe şi la sate. Astfel, 89 cazuri de copii cu păduchi (dintre care cinci de la grădiniţe, 52 de la şcoli şi 32 de la licee) provin din mediul urban, iar 53 din mediul rural (şapte de la grădiniţe şi 46 de la şcoli). În schimb, cazurile de râie s-au înregistrat cu precădere în mediul urban, respectiv nouă copii (cinci de la grădiniţe şi patru de la şcoli gimnaziale), iar două în şcolile de la sate.
Elevii depistaţi cu astfel de probleme sunt trimişi acasă, iar părinţilor li se recomandă să îi ducă la medic pentru a primi tratamentul adecvat. Copiii se pot prezenta la şcoală doar cu o adeverinţă eliberată de medic, prin care se atestă că au scăpat de boală.
* peste 250 de preşcolari şi şcolari au fost depistaţi cu râie, păduchi şi diverse micoze * au fost examinaţi 45.307 elevi, fiind identificate 624 de cazuri de boală
Mileniul III nu a adus automat c