Am văzut şi am scris despre suficient de multe telefoane în ultima vreme. De marţea trecută şi până acum am avut ocazia de a mă bucura de un Samsung Galaxy S3. M-am temut prima oară când l-am luat să nu am parte de aceeaşi dezamăgire ca în cazul lui Sony Xperia S.
În cazul lui Galaxy S3 totul a început la fel. Ştiind cât de mult s-a scris, cât de mult s-a vorbit şi la cât de mult a fost lăudat înainte, nu puteam să nu am aşteptări. Display de 4,8 inci Super AMOLED HD, capabil să redea imagini la 1280 pe 720 pixeli. Gorilla Glass şi TouchWiz UI pentru protecţie.
Procesor Cortex A9 de 1,4 GHz quad-core şi GPU Mali-400MP şi 1 GB memoria RAM. Cameră foto 8 MP capabilă să filmeze FullHD la 1080p şi fotografii la rezoluţii de până la 3264x2448 de pixeli. Toate ingredientele de a te face să ai aşteptări mari.
Până la urmă m-am bucurat că acest telefon nu mi-a dat niciun motiv de dezamăgire şi chiar le-a depăşit pe alocuri. O mulţime de opţiuni standard venite de la producător mi-au satisfăcut exigenţele. Am tot scris că noile smartphone-uri nu au un motor de vibraţii foarte bun. Nici la SGS3 nu este foarte puternic, însă de la producător vine opţiunea de personalizare prin care poţi să-ţi setezi modul de vibraţie astfel încât să vibreze în cel mai enervant mod, după cum crede utilizatorul.
Fotografiile şi filmările sunt iarăşi foarte bune. Mi-a plăcut foarte mult microfonul telefonului. A înregistrat toate păsărelele şi vocile şi toţi câinii care lătrau în jur la distanţe de câteva sute de metri.
Navigarea prin meniuri este impecabilă. Atât de lină, chiar şi atunci când testezi capacitatea de randare a telefonului la maximum. Am văzut câteva clipuri în care iPhone 4S se conecta repede la internet, dar, credeţi-mă, SGS3 o face foarte bine. Eram impresionat de WiFi-ul de la HTC One S. Galaxy S3 reuşeşte să prindă semnalul aceloraşi routere la di