România îşi face din nou remarcată prezenţa pe scena cinematografiei mondiale, în cadrul Festivalului de Film de la Londra, prin două producţii de lungmetraj premiate pe plan internaţional: Dupa dealuri, al lui Cristian Mungiu şi cel mai recent film al lui Radu Jude, Toată lumea din familia noastră.
Institutul Cultural Român din Londra este partener al Festivalului pentru a treia oară consecutiv, sprijinind participarea celor doi regizori la sesiunile de discuţii cu publicul de la finalul proiecţilor. În programul festivalului se mai regăsesc şi scurtmetrajul româno-britanic Along the lines, regizat de Cătălina Niculescu şi Tratat despre noroi şi eternitate, filmul de referinţă al artistului vizual francez de origine română Isidore Isou.
Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, miercuri, 10 octombrie 2012, Institutul Britanic de Film (BFI) deschide porţile celei de-a 56-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Londra, în cadrul căruia, timp de 12 zile, vor fi prezentate peste 200 de producţii din 68 de ţări, zeci de premiere mondiale, evenimente speciale şi cineaşti de renume.
Cinematografia românească a fost reprezentată constant în ultimii ani la festival, multe dintre filmele româneşti recente având premiera britanică la Londra. Nici acest an nu face excepţie: unul dintre cele mai aşteptate şi discutate filme din festival este După dealuri (Beyond the Hills) de Cristian Mungiu. Filmul va avea o proiecţie de gală - Journey Gala, susţinută de Sight and Sound, publicaţia oficială a BFI, care l-a şi desemnat pe locul întâi în lista de recomandări în festival. Publicul va avea două ocazii să vadă filmul: vineri, 12 octombrie, proiecţie urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Cristian Mungiu şi duminică, 14 octombrie, biletele pentru ambele proiecţii fiind complet epuizate încă din primele zile ale puner