Este un lucru bine stiut ca obiceiurile alimentare difera in functie de regiune, insa anumite zone ale lumii se disting prin specialitati cu adevarat surprinzatoare.
Iata cateva alimente considerate ciudate sau chiar dezgustatoare de cei straini de traditia culinara din zonele respective, potrivit Regimes.net.
Balutul reprezinta un intermediar intre oul si carnea de rata. Oul de rata fertilizat este lasat sa incubeze aproximativ doua saptamani, timp in care embrionul se dezvolta aproape in intregime. Apoi oul este fiert, iar continutul este mancat direct din coaja rupta.
Este consumat sub diferite denumiri in mai multe tari din Asia, insa este deosebit de apreciat in Filipine, unde pare a fi la fel de popular ca hot-dog-ul in America. Filipinezii il cumpara direct de la vanzatorii stradali si il consuma insotit de bere.
Popularitatea balutului este data de faptul ca este considerat afrodiziac. Cine nu este obisnuit cu traditia respectiva, greu de crezut ca va accepta sa soarba lichidul care inconjoara embrionul, apoi sa simta cum i se strivesc in gura ciocul si oasele puiului de rata oprit din evolutie.
Vinul din pui de soareci este privit ca o bautura vindecatoare in China si Coreea. Puii de soareci sunt inecati in sticle sau damigene pline cu alcool de orez. O conditie importanta este ca puii respectivi sa nu aiba mai mult de doua sau trei zile, pentru a nu lasa fire de blana in bautura. Se considera ca dupa un an, timp in care este tinuta la intuneric, licoarea capata proprietati vindecatoare, in special in caz de boli de ficat si raceli.
Escamoles este un fel de mancare tipic mexicana, reprezentata de o salata preparata din oua de furnici gigantice negre. Recoltarea "ingredientelor" este deosebit de periculoasa, deoarece furnicile respective sunt veninoase si foarte agres