Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” a dat, ieri, startul proiectului „Teen@ge – iluzii și realități”, un proiect inedit, primul de acest fel la nivel național. Scopul acestuia este creșterea nivelului de informare cu privire la educația sexuală, în contextul dezvoltării personale armonioase a adolescenților. Pentru început, vor beneficia de experiența specialiștilor în domeniu, colaboratori în proiect, 75 de adolescenți cu vârsta între 12 și 18 ani din Focșani, Mărășești, Boghești, Broșteni și Homocea.
În cadrul work-shop-urilor ce vor fi organizate la nivelul Bibliotecii Județene și ale bibliotecilor din Mărășești, Broșteni, Boghești și Homocea, partenere, se va urmări atingerea unor obiective specifice precum: înțelegerea procesului de dezvoltare a identității în adolescență, îmbunătățirea relației părinte – adolescent, precum și îmbogățirea cunoștințelor adolescenților în domeniul educației sexuale. Proiectul a fost câștigat la Concursul „Idei de 15000+lei”, din cadrul Programului Biblionet și este finanțat de IREX. „Dorim să înțelegem deopotrivă cu tinerii că, deși se spune că adolescența e o perioadă plină de riscuri, totuși e o vârstă frumoasă. Acum te poți cunoaște cu adevărat și, cunoscându-te, poți să îți asumi proiectele viitoare care te vor defini ca și personalitate. Totodată, e binecunoscut că incidența sarcinilor nedorite la adolescente e destul de mare, asta și pentru că educația sexuală e un subiect tabu în continuare. Din păcate, mijloacele de informare existente nu sunt întotdeauna sigure, motiv pentru care, cu sprijinul medicilor specialiști care s-au alăturat proiectului nostru, adolescenții vor beneficia de informații concrete”, a declarat Adrian Țiglea, coordonatorul proiectului.
Doctorul Cătălin Groza, medic primar medicină generală, sexologie și sănătate reproducerii a atras atenția asupra reticenței profesoril