Specialiştii CE Oltenia s-au autosesizat, urmare a materialelor apărute în mass-media locală cu privire la neregulile ce au fost depistate în carnetele de muncă ale minerilor din Jilţ, odată cu înfiinţarea CE Oltenia. Surse din cadrul companiei au precizat că în situaţia în care se confirmă neregulile sesizate, erorile vor fi îndreptate fără a se mai ajunge la instanţă.
În conferinţa de presă de miercuri, avocatul Gheorghe Pecingină, a prezentat noile ilegalităţi comise în cărţile de muncă ale minerilor din Jilţ, încă din 2001. Aşa se face că în urma promovării acţiunilor de recunoaştere a plăţii asigurărilor sociale pentru angajaţii fostului CE Turceni, acum în 2012, s-a constatat că aceste drepturi nu au fost achitate niciodată. „Abia acum, datorită acţiunilor promovate de noi s-a depistat că aceste drepturi au fost trecute eronat. Atunci când s-au disponibilizat oameni s-a constatat că se îndeplinesc condiţiile de pensionare, ori nu aveau cum să fie îndeplinite pentru că drepturile la asigurările sociale nu au fost plătite”, a explicat miercuri avocatul Gheorghe Pecingină. În prezent, numărul acţiunilor intentate pe rolul instanţelor de judecată a ajuns la peste 100, cei mai multe cazuri înregistrându-se la Jilţ Nord, greşeala fiind imputată operatorilor care au operat în cărţile de muncă atunci în 2001.
S-au cerut verificări
Surse din cadrul CE Oltenia au precizat că odată cu apariţia în mass-media locală a materialelor cu privire la neregulile descoperite în cărţile de muncă ale minerilor din Bazinul Jilţ s-a dat dispoziţie a se face verificări. Aceleaşi surse consideră că dacă se confirmă erorile acestea trebuiesc îndreptate, nemaifiind necesară ajungerea la proces, în faţa instanţei de judecată. Mai mult decât atât, reprezentanţii companiei susţin că trebuie îndreptată eroarea, trebuind în acelaşi timp să se ia şi măsuri faţă de persoana ca