Un studiu al cercetătorului Franz H. Messerli a arătat că numărul laureaţilor premiului Nobel este direct proporţional cu consumul de ciocolată din ţara respectiv.
Cercetarea omului de ştiinţă american care lucrează la un spital din New York a început din „plictiseală”, descoperirea luându-l prin surprindere pe Franz H. Messerli. Datele au aratat că o listă cu 23 de ţări cu cel mai mare consum de ciocolată coincide practic cu lista ţărilor cu cel mai mare număr de laureaţi ai premiului Nobel.
În calculele sale, Messerli a luat în considerare datele privind numărul de laureaţi ai premiului Nobel în fiecare ţară din cele 23 inclusiv până în 2011, câştigătorii premilor din 2012 nefiind incluşi în această listă. Astfel, pe primul loc în acest clasament neobişnuit se situează Elveţia, urmată de Suedia, Danemarca, Austria şi Norvegia.
Cercetătorul a spus glumind că pentru a-şi spori numărul de laureaţi ai premiului Nobel, el le recomandă americanilor să mărească consumul de ciocolată cu 125.000 de tone pe an. Aceasta nu este pentru prima oară când oamenii de ştiinţă fac conexiuni la prima vedere lipsite de orice logică. Potrivit Agerpres, anterior, cercetătorii au demonstrat o interconexiune între numărul de autişti în Europa şi rata natalităţii pe bătrânul continent, arătând de asemenea că sinuciderile în rândul bărbaţilor depinde de numărul de pistrui de pe corp.
Despre beneficiile ciocolatei, în primul rând a sortimentului amărui, cu un conţinut ridicat de cacao, s-a vorbit şi scris mult. Experţii consideră că datorită cantităţii mari de flavonoizi (antioxidanţi) acest produs are un efect pozitiv asupra creierului şi inimii şi chiar ajută la pierderea kilogramelor în plus
Un studiu al cercetătorului Franz H. Messerli a arătat că numărul laureaţilor premiului Nobel este direct proporţional cu consumul de ciocolată din ţara respectiv.
Ce