În definitiv, de ce-ar trebui să avem o televiziune publică? Doar pentru că există de mai bine de 50 de ani? Sau pentru că toate ţările europene au aşa ceva? Dacă tot a ajuns la o datorie atît de mare, n-ar fi mai ieftin s-o desfiinţăm, să-i vindem activele şi, din banii obţinuţi, să instalăm televiziuni de jucărie în toate şcolile, ca să înveţe elevii patriei cum se fac emisiuni? (Căci, dacă tot vrea dl Ponta să instaleze wireless în toate şcolile din banii obţinuţi pe licenţele de telefonie mobilă, de ce n-am extinde metoda?...)
TVR a ajuns, practic, într-un fel de „inexistenţă“, chiar dacă emite în continuare. Pentru un simplu cetăţean, e greu de înţeles ce se întîmplă. TVR Info şi TVR Cultural au fost închise. Audienţa a scăzut şi mai mult. S-a decis testarea angajaţilor pentru a stabili cine vor fi cei 872 care vor fi daţi afară, dar deocamdată „examenul“ se amînă. Curtea Constituţională a declarat neconstituţională actuala conducere, dar conducerea funcţionează bine mersi. Valentin Nicolau, membru în Consiliul de Administraţie, a publicat o scrisoare devastatoare la adresa actualului preşedinte, Claudiu Săftoiu, numindu-l „groparul TVR“ – ceea ce arată că, oricît s-a străduit majoritatea USL să creeze un Consiliu „monolitic“ format din oameni obedienţi, n-a reuşit. Salariaţii au început să protesteze şi au intrat chiar în greva foamei.
DE ACELASI AUTOR După sfîrşitul lumii Proasta guvernare continuă Majoritatea absentă Mîndria naţională, o dată pe an Cam astea sînt faptele. Comentariile sînt, evident, de toate felurile. Unii cred că toată tevatura e un plan bine pus la punct de diabolicul Dan Voiculescu pentru a scăpa de un concurent de pe piaţa audiovizualului şi a-şi ridica, astfel, Antenele: dacă TVR se prăbuşeşte, unii angajaţi ar putea fi luaţi mai ieftin de trustul Intact (sau de altele), publicitatea s-ar duce tot într-acolo etc. Aş spune