În vâltoarea politică, în care trăim o știre a trecut aproape neobservată. Ziarul Timișoara “trage să moară” desigur, din motive financiare. Aceasta nu este o simplă publicație ci constituie un simbol al Revoluției din România. Cotidianul Timișoara a apărut în timpul evenimentelor din decembrie 1989, fiind primul ziar liber. Din el s-a născut Societatea Timișoara, al cărei punct 8, din Program, a fost comentat în toată lumea și ignorant în țara noastră.
Pentru cei mai tineri trebuie amintit că mișcările de protest au început în orașul de pe malurile Begăi încă din 16 decembrie 1989 și au fost finalizate în București în 22 decembrie.
Din câte observ, în urma dezvăluirilor din fiecare seară de la televiziuni nu ducem chiar mare lipsă de bani. Dacă cei de la putere doresc ceva imediat se apelează la fonduri de rezervă, ministerele au bani disponibili dar de obicei pentru interesele personale ale celor care le conduc.
Pentru popularizarea României în lume ICR cheltuie milioane de euro și bine face. Dacă se solicită donații pentru cazuri medicale ieșite din comun, pentru personalități aflate în situații critice, pentru copii foarte săraci...banii apar, românii bogați și nu numai , din țară și de aiurea, dovedindu-se foarte receptivi.
Pentru cei din generația mea ziarul Timișoara este un simbol care trebuie conservat, ca și un monument. Statul, un partid, o firmă prestigioasă, un politician ar putea prelua această problemă. Și sper să se și întâmple pentru că suntem și în campanie electorală.
Oscar Berger, redactorul șef al acestei publicații a adresat un apel pe care îl reproduc
Ofertă subscripţie publică pentru MARCA ZIARULUI TIMIŞOARA primul cotidian din ţara noastră născut după evenimentele din Decembrie 1989, cu ediţie tipărită continuă până în prezent.
Din motive financiare şi de sănătate sunt obligat să ofer spre subscripţie