- Social - nr. 198 / 11 Octombrie, 2012 targumuresenii si-au stins setea cu peste 8.000 de litri de vin si must In cele trei zile ale "Sarbatorii vinului si a artei mestesugaresti”, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, targumuresenii au apreciat din plin produsele ecologice de toamna ale producatorilor din judet. Vitelul, de aproximativ 400 de kilograme, pregatit la protap, dar si cele peste 3.500 de sarmale, 1.470 de portii de mancare gatita, 600 de kilograme de produse traditionale din carne, 80 de kilograme de pastrama si 445 kilograme de branza au fost stropite cu 4.771 de litri de vin si 3.500 de litri de must si "indulcite” cu 550 de prajituri, 40 de kilograme de produse de patiserie, 100 de kilograme de halva de casa, 30 de kilograme de ciocolata de casa si 100 de kilograme de miere de albine. Targumuresenii au profitat sa isi umple camarile cu fructe de sezon, cumparand nu mai putin de 15,5 tone de mere, 700 de kilograme de pere, 3,5 tone de struguri si 150 de kilograme de prune. Pe langa producatorii locali de vin, la sarbatoare au participat si alte podgorii din tara (Vrancea, Murfatlar, Jidvei, Tohani, Recas, Panciu, Sahateni, Cotesti, Dealu Mare, Vanju Mare, Budureasca), dar si din Republica Moldova si Ungaria. (L.P.) - Social - nr. 198 / 11 Octombrie, 2012 targumuresenii si-au stins setea cu peste 8.000 de litri de vin si must In cele trei zile ale "Sarbatorii vinului si a artei mestesugaresti”, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, targumuresenii au apreciat din plin produsele ecologice de toamna ale producatorilor din judet. Vitelul, de aproximativ 400 de kilograme, pregatit la protap, dar si cele peste 3.500 de sarmale, 1.470 de portii de mancare gatita, 600 de kilograme de produse traditionale din carne, 80 de kilograme de pastrama si 445 kilograme de branza au fost stropite cu 4.771 de litri de vin si 3.500 de litri de must si "in