Compania Transberg Braşov este în curs de implementare a unui proiect de dotări finanţat în proporţie de 70% din fonduri europene. Compania a obţinut anul trecut fonduri europene în valoare de 2,2 milioane de euro pentru achiziţia unei linii de producţie şi asamblare a profilelor SIN (tip I si H din tablă sudată, cu inimă ondulată), prin intermediul subprogramului de "Creştere a competitivităţii firmelor". Societatea este specializată în producţia, importul şi montajul de structuri metalice.
Compania este unic producător în România al produselor amintite mai sus, produse care până acum le importa de la austriecii de la Zeman. "Produsele respective au o greutate cu până la 40% mai mică decât materialele tradiţionale, generând o reducere a costurilor proporţională cu economia de material pentru fundaţii (beton şi armături). Pentru extinderea activităţii, am accesat fonduri europene de 2,2 milioane de euro în vederea achiziţiei unei linii de producţie şi asamblare a profilelor SIN. Acest utilaj complex este dotat cu o staţie de preasamblare automată şi roboţi de sudură cu vizualizare tip laser, putând executa şi profile din tablă groasă. De asemenea, prin acest proiect beneficiem şi de know-how, având posibilitatea de a pune la dispoziţia atelierelor de proiectare interesate diverse programe de training", a declarat Teofil Gorgan, asociatul unic al companiei braşovene. Derularea proiectului a început anul trecut, urmând să fie finalizat în 2014.
De asemenea, Gorgan a mai precizat că în urma implementării proiectului, numărul de angajaţi ai companiei a crescut de la 20 la 27.
OVIDIU VRÂNCEANU Compania Transberg Braşov este în curs de implementare a unui proiect de dotări finanţat în proporţie de 70% din fonduri europene. Compania a obţinut anul trecut fonduri europene în valoare de 2,2 milioane de euro pentru achiziţia unei linii de producţie şi asambl