In contextul perpetuarii situatiei de incertitudine in ceea ce priveste segmentul asigurarilor de locuinte din Romania si, mai mult decat atat, in conditiile aparitiei unor initiative ce tind sa impuna practici anticoncurentiale, Allianz-Tiriac Asigurari considera necesara initierea unei dezbateri consistente in vederea clarificarii cadrului legislativ, institutional si functional al sistemului de asigurari obligatorii a locuintelor, a anuntat joi asiguratorul. "Clientii nostri sunt in acest moment dezorientati si, din pacate, nici noi nu reusim sa intelegem incotro ne indreptam cu sistemul asigurarii locuintelor", declara Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
Redam mai jos comunicatul integral cu acuzele Allianz-Tiriac Asigurari legate de noile initiative legislative privind asigurarea obligatorie a locuintelor:
"Inconsistenta initiativelor si demersurilor legislative recente ce vizeaza modificarea cadrului de functionare a asigurarii locuintelor din Romania produce efecte nocive atat la nivelul operatorilor din domeniul asigurarilor, cat mai ales in randul proprietarilor de locuinte.
"Clientii nostri sunt in acest moment dezorientati si, din pacate, nici noi nu reusim sa intelegem incotro ne indreptam cu sistemul asigurarii locuintelor", declara Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
Emiterea Ordinului Presedintelui CSA nr. 15/2012, care reinstaura, incepand cu data de 1 septembrie a.c., monopolul PAID in privinta protectiei locuintelor impotriva riscurilor catastrofice pentru sume asigurate de 10.000 / 20.000 euro (in functie de tipul constructiv al cladirii), a fost urmata, la numai cateva zile, de suspendarea acestei reglementari.
Apoi, de curand, Comisia Parlamentara de politica economica, reforma si privatizare a aprobat un set de modificari ale Legii 260/20