Autorităţile judeţene şi locale au stabilit numărul secţiilor de votare necesare procesului electoral din 9 decembrie. Noutatea vine de la faptul că au fost desfiinţate secţiile de la Rânca şi Bolboşi, dar au fost înfiinţate alte şase.
Nu se mai justifică secţia de votare de la Rânca la alegerile parlamentare. Prin urmare, reprezentanţii judeţului, au anunţat că în Gorj, s-a renunţat la două secţii speciale. De cealaltă parte, au fost înfiinţate alte şase precum cele de la Motru, Tismana, Slivileşti sau Săcelu. „Primul obiectiv a fost respectat, numerotarea secţiilor de votare. Pentru alegerile parlamentare sunt organizate 325 de secţii de votare, în plus constatându-se patru secţii faţă de cele organizate la referendum. La acest număr s-a ajuns prin desfiinţarea a două secţii de votare şi înfiinţarea altor secţii noi. S-au desfiinţat secţiile de la Rânca şi Bolboşi, unde era un cătun care s-a comasat cu satul întreg. Municipiul Motru şi-a revizuit secţiile de votare şi numărul alegătorilor. Autorităţile au înfiinţat încă o secţie faţă de cele 14 existente”, a declarat Camil Deaconu, şeful Direcţiei de Apostilă din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj. Secţii înfiinţate noi sunt şi la Bărbăteşti, Tismana, Muşeteşti, Săcelu şi Slivileşti.
Deficit la înscrierile pentru preşedinţi şi locţiitori
De asemenea, reprezentantul Prefecturii Gorj, Camil Deaconu, a mai spus că pentru organizarea alegerilor generale, în judeţul nostru, mai este nevoie de peste 400 de persoane pentru întregirea listei pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorii secţiilor de votare. „Sunt în prezent înscrise pe listele din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare, 314 persoane, din care 201 au studii juridice, alte 104, studii superioare de altă natură şi 9 persoane sunt cu studii medii. Dar este nevoie de o medie de înscrişi la primării, zilnic, de