MAE de la Bucureşti a făcut o gravă eroare joi, după ce a difuzat un avertisment de călătorie legat de o epidemie de holeră. A uitat să precizeze despre ce stat este vorba.
Printre comunicatele de pe MAE.ro, ca “Informaţie de călătorie”, a fost publicat şi “Focar de holeră semnalat în Sulaimaniyah – Regiunea Kurdistan”. “Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, la sfârşitul lunii septembrie 2012, în Regiunea Kurdistan – guvernoratul Sulaimaniyah, s-a semnalat un focar de holeră. La data de 9 octombrie 2012, Ministerul Sănătăţii din cadrul Guvernului Regional al Regiunii Kurdistan a confirmat existenţa unui număr de 192 de persoane infestate. Cetăţenii români sunt sfătuiţi ca, în limita posibilităţilor, să evite călătoriile în această regiune”.
În primul rând, informaţia este mai mult decât neclară, având în vedere că zona locuită de kurzi (Kurdistan) se află pe teritoriile Turciei, Siriei, Irakului, Iranului şi Armeniei. Mai mult decât atât, problema kurzilor şi a unui stat kurd este extrem de sensibilă. Iar România (prin tratatele internaţionale, bilateral-regionale şi parteneriatul strategic cu Turcia) nu recunoaşte existenţa unui stat naţional kurd, indiferent de cât de dreaptă sau nedreaptă este această situaţie.
În orice caz, “Focar de holeră semnalat în Sulaimaniyah – Regiunea Kurdistan”, se referă la Irak, chiar dacă MAE a omis să o precizeze.
MAE de la Bucureşti a făcut o gravă eroare joi, după ce a difuzat un avertisment de călătorie legat de o epidemie de holeră. A uitat să precizeze despre ce stat este vorba.
Printre comunicatele de pe MAE.ro, ca “Informaţie de călătorie”, a fost publicat şi “Focar de holeră semnalat în Sulaimaniyah – Regiunea Kurdistan”. “Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că, la sfârşitul lunii septembrie 2012, în Regiunea Kurdistan – guvernoratul Sulaimaniyah, s-a