Un om de stiinta american a descoperit o legatura aparent bizara intre consumul de ciocolata si posibilitatea de a castiga un premiu Nobel.
Potrivit lui Franz Messerli, din cadrul Spitalului St Luke's-Roosevelt din New York, cu cat mai multa ciocolata consuma o natiune, cu atat cresc sansele sale de a castiga premii Nobel. Astfel, conform calculelor cercetatorului, e de inteles de ce elvetienii, suedezii si danezii, mari consumatori de ciocolata, detin si atatea premii Nobel, relateaza Reuters.
Conform cercetarii publicate de New England Journal of Medicine, elvetienii, de exemplu, consuma cate 120 de batoane de 85 de grame de ciocolata anual pe cap de locuitor, in medie.
Autorul admite ca ipoteza ar putea parea absurda, insa calculele sale aduc argumente veridice. Recunoaste ca ideea unei astfel de conexiuni i-a venit intr-o camera din Kathmandu, cand nu avea ce sa faca. S-a apucat de calcule si a fost el insusi surprins de rezultat. Inutil de spus ca autorul studiului este, bineinteles, elvetian si ca adora ciocolata.
Studiile anterioare au aratat ca ciocolata este un aliment indragit mai ales de creier, mai cu seama varietatile cu o concentratie mare de cacao. In plus, ciocolata e benefica si inimii si chiar ar ajuta in procesul de slabire.
Nu e prima oara cand oamenii de stiinta fac corelatii ce par sa sfideze logica, un astfel de exemplu fiind si rata mare de sinucideri la persoanele pistruiate.
Un om de stiinta american a descoperit o legatura aparent bizara intre consumul de ciocolata si posibilitatea de a castiga un premiu Nobel.
Potrivit lui Franz Messerli, din cadrul Spitalului St Luke's-Roosevelt din New York, cu cat mai multa ciocolata consuma o natiune, cu atat cresc sansele sale de a castiga premii Nobel. Astfel, conform calculelor cercetatorului, e de inteles de c