Creierul bărbaţilor funcţionează într-un alt mod decât cel al reprezentantelor sexului opus, aşa încât „bătălia" dintre cele două „specii" nu se poate încheia niciodată.
„Femeile sunt atât de greu de înţeles!" se plâng unul altuia bărbaţii. Reprezentantele sexului feminin, la rândul lor, au convingerea că ei sunt o specie cu totul diferită. Fără dubiu, bărbaţii şi femeile au valori, priorităţi şi obiceiuri diferite, iar cele mai multe conflicte între cele două sexe rezultă din aceste deosebiri. Chiar şi modul în care se percep fizic unii pe ceilalţi este diferit.
Profesorul de psihologie Sarah Gervais, de la Universitatea din Nebraska, SUA, a observat, nu cu mult timp în urmă, că femeile văd bărbaţii ca pe un întreg. În schimb, creierul reprezentanţilor sexului masculin percepe femeile ca pe un puzzle, compus din mai multe părţi mai degrabă, decât ca pe un întreg, potrivit psihologului american.
De ce ele sunt mai vorbăreţe
Diferenţele dintre cele două sexe au o bază ştiinţifică în cele mai multe cazuri. De exemplu, există un motiv cât se poate de justificat pentru care femeile vorbesc mai mult: conexiunile dintre cele două emisfere cerebrale sunt mai complexe la ele, ceea ce face ca abilităţile lor verbale şi atenţia pentru detalii să fie mai dezvoltate. Că emisferele cerebrale ale bărbaţilor interacţionează mai puţin nu este nici pe departe un dezavantaj, pentru că, din acest motiv, lor li s-a dezvoltat mai mult gândirea abstractă. Există însă un lucru pentru care niciun om inteligent al planetei nu a găsit un temei ştiinţific: capacul de toaletă pe care bărbaţii nu-l coboară niciodată. Sau pe care femeile refuză să-l ridice.
Compromisul, unica soluţie
Cele mai multe cupluri funcţionează foarte bine chiar şi cu aceste diferenţe. Secretul este să nu-ţi concentrezi întreaga atenţie asupra lor şi să înveţi să le accepţi, ne spune psi