Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a vorbit vineri, pentru MEDIAFAX, despre necesităţile ce trebuie rezolvate pentru a continua alături de fete, dar şi noile atribuţii din cadrul Consiliului Naţional pentru Sport, pe care îl coordonează.
La finalul JO de la Londra, antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au explicat că nu pleacă de la lotul olimpic, dar că s-a încheiat un ciclu de patru ani, iar pentru a continua este nevoie să fie rezolvate mai multe cerinţe în privinţa pregătirilor, începând cu sala de antrenamente.
"Este vorba de o reorganizare, care trebuie făcută după JO. Pentru a continua la lot, dar şi pentru a le oferi fetelor cele mai bune condiţii e nevoie să avem o sală în Bucureşti şi nu spun asta, pentru că noi am vrea efectiv acest lucru. Să nu uităm că, împreună cu Mariana, am stat 25 de ani într-o cameră de cămin la Deva. Aveam doar gimnastică în cap şi nu a contat. Noi mai puteam sta la Izvorani, însă avem antrenori alături de noi, care au copii, viaţă socială etc, iar acolo nu se poate vorbi de o şcoală, de exemplu. Fetele din lot au picat Bacalaureatul, am încercat să facem aşa, un fel de şcoală mozaic acolo, dar nu a mers, iar rezultatul s-a văzut", a declarat Bellu.
El a precizat că părinţilor nu le-a plăcut această situaţie, adăugând că fetele care vor veni la lot, care vor deveni senioare pentru 1-2 ani, în mod sigur au un obiectiv clar, în afară de gimnastică: şcoala. "Sigur că le este foarte dificil. E vorba de distanţă şi izolare în primul rând. Apoi, nu avem cadre medicale, o clinică. Orice se întâmplă, e foarte greu să ajungem la Bucureşti urgent. Sala de la Izvorani este foarte bună pentru o etapă de pregătire, dar nu una constantă. Ştiu cum e acolo şi vara şi iarna, am stat doi ani, dar am avut şi experienţe neplăcute. Am rămas iarna izolaţi pe DN1, aveam şi o gimn