Din cauza nopţilor tot mai reci, scade zi de zi şi temperatura din casă. Dacă vrei să mai amâni momentul în care vei încărca factura la lumină pornind aerul condiţionat sau caloriferul electric, pune în practică trucurile noastre. Din cauza nopţilor tot mai reci, scade zi de zi şi temperatura din casă. Dacă vrei să mai amâni momentul în care vei încărca factura la lumină pornind aerul condiţionat sau caloriferul electric, pune în practică trucurile noastre.
Acoperă canapeaua, fotoliile, patul cu pături călduroase; pot fi din lână sau din materiale mai ieftine - tricot ori fibre sintetice, totul este să fie pufoase. În acest ultim caz, ai grijă să foloseşti balsam când bagi pătura în maşina de spălat, pentru că altfel nu va mai fi moale şi nu te va mai încălzi. Dacă ai pe canapea sau pe fotoliu şi cât mai multe perne decorative (ideal, în culori calde), în care să te cuibăreşti, nu vei mai simţi răcoarea neplăcută din casă.
Dacă nu le ai deja, fă un tur al magazinelor şi cumpără, la cel mai bun raport calitate-preţ, câte un halat gros şi moale pentru fiecare membru al familiei şi câte o pereche de papuci de casă sau de botoşi îmblăniţi. Vă vor fi de un real folos şi când ieşiţi de la duş, şi când staţi la televizor, pe canapea. Iar în cursul zilei, îmbrăcaţi treninguri flauşate.
Storurile transparente şi draperiile uşoare şi-au făcut datoria toată vara. Acum ai nevoie de draperii din materiale mai groase - catifea, bumbac brocat sau chiar şi fibre sintetice, dar cu ţesătură cât mai plină.În felul aceste împiedici frigul să pătrundă în cameră şi creezi o atmosferă intimă, confortabilă.
Nuanţele de roşu şi oranj fac lumina să pară mai caldă. Nu este nevoie să investeşti în abajururi noi pentru veiozele din casă, este destul să arunci pe ele câte o eşarfă col o r a t ă (dar cu grijă, să nu atingă becul şi să nu se ardă). Alt truc: mai poţi încălzi atm