Pe tarabele din pieţe au apărut, într-un final, ghebele. În Piaţa Moldovei din Focşani preţul acestora variază de la 6 la 15 lei, în funcţie de mărime. Medicii îi avertizează pe cumpărători că toamna poate fi şi sezonul intoxicaţiilor cu ciuperci. Din fericire, în ultima perioadă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Focşani nu au ajuns pacienţi intoxicaţi cu ciuperci.
Pentru a evita situaţiile neplăcute, medicii recomandă vrâncenilor să aibă grijă de unde cumpără ciupercile pe care le mănâncă. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană. Ciupercile trebuie să fie achiziţionate doar din locurile autorizate şi nu de la vânzători ambulanţi. Dacă ele sunt otrăvitoare, pot conduce la deces. Printre simptomele unei intoxicaţii cu ciuperci se numără durerile abdominale, vărsături repetate şi stare generală alterată. Orice om care are astfel de simptome după ce consumă ciuperci, trebuie să se prezinte de urgenţă la medic, pentru a preveni evenimentele neplăcute“, recomandă medicii internişti.
Pe tarabele din pieţe au apărut, într-un final, ghebele. În Piaţa Moldovei din Focşani preţul acestora variază de la 6 la 15 lei, în funcţie de mărime. Medicii îi avertizează pe cumpărători că toamna poate fi şi sezonul intoxicaţiilor cu ciuperci. Din fericire, în ultima perioadă, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Focşani nu au ajuns pacienţi intoxicaţi cu ciuperci.
Pentru a evita situaţiile neplăcute, medicii recomandă vrâncenilor să aibă grijă de unde cumpără ciupercile pe care le mănâncă. „Intoxicaţiile cu ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană. Ciupercile trebuie să fie achiziţionate doar din locurile autorizate şi nu de la vânzători ambulanţi. Dacă ele sunt otrăvitoare, pot conduce la dece