In ultimii 10 ani am vazut cu totii cum telefonul s-a transformat intr-un adevarat cutit elvetian, cu o sumedenie de functii si caracteristici. Acesta a inlocuit ceasul, camera, dispozitivul GPS, ceasul cu alarma, si multe multe altele.
Insa cum va arata oare telefonul viitorului? Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie.
In cinci ani razboaiele brevetelor sunt terminate, iar Apple este victorios. Compania detine trademark pentru multe caracteristici de design, incluzant tot felul de curbe. Ca urmare, producatorii concurenti de telefoane vor recurge la forme triunghiulare sau unghiulare.
Dupa inca 15 ani, datorita muncii de pionierat a celor de la Google, smartphone-urile vor evolua in dispozitive portabile cu realitate augmentata. Acesti "smartglasses" vor furniza un flux constant de continut si publicitate direct in campul vizual al utilizatorului.
Dupa moftul cu ocheelarii inteligenti, companiile devin nebune in a miniaturiza orice, in circa 25 de ani. Tehnologia va permite miniaturizarea extrema, iar telefoanele vor deveni de unica folosinta.
Dupa 50 de ani, telefoanele portabile vor reveni la moda, sub forma de bratari. "Wristphone", cum este cunoscut, este personalizat pentru a se potrivi perfect bratului fiecarui utilizator. Acesta include comenzi vocale, precum si capacitatea de a proiecta holograme, in cazul in care vrei sa aduci orice prieten din agenda chiar langa tine.
Tehnologia va face un salt imens in circa 75 de ani. Un microchip va putea fi instalat direct in creierul utilizatorului. Apple, impreuna cu alte companii, vor produce aceste cipuri. Exista insa si un dezavantaj: Publicitatea va putea controla ocazional comportamentul utilizatorului din cauza unei erori imposibil de rezolvat. Cu o probabilitate de 1 la 1 miliard, fiecare informatie emisa de crei