- Social - nr. 199 / 12 Octombrie, 2012 Am intrat in posesia unei fotografii care il reprezinta pe sovateanul Iosif Tatar, de obarsie din satul Sardul Nirajului, localitate din apropierea TarguMuresului, si care si-a petrecut anii mai mult in judet, cu exceptia catorva. De-a lungul anilor, a profesat mai multe meserii: tamplar, conducator auto, lacatus, sudor. Salariat al Consiliului Central Sindical si, dupa o anumita varsta, se stabileste la Sovata, unde in timpul verii lucra ca ospatar. La un moment dat, directorul de atunci al statiunii, cu un grup de prieteni, in care se afla si directorul "Intercontinentalului” din Budapesta, au servit masa la Stana de Vale si, multumit de prestatia lui Iosif Tatar, acesta a fost numit sef de unitate la fosta cantina "1 Mai”. De aici a fost mutat la Braseria "Sovata”, unde a lucrat timp de 12 ani. Pe vremea cand la noi se puneau bazele mandatariatului in comert, a pornit si el ca mandatar. In anul 1996 a cumparat Cantina nr. 1, pe care a botezat-o "Tivoli”, o denumire traditionala care figura in analele turismului romanesc al vremii. Mai tarziu, in anul 1997, a achizitionat Restaurantul "Cazinou”, oferindu-l spre conducere fiicei sale Ana Marinescu. Mai mentionam, in incheierea celor cateva randuri, ca cel despre care pomenim a fost tinut in evidentele Ministerului Turismului ca cel mai bun profesionist. Felicitari acestui curajos intreprinzator din Sovata, si pentru prestigiul de care s-a bucurat de-a lungul vietii, cat si in prezent. MARIN CALDARARIU - Social - nr. 199 / 12 Octombrie, 2012 Am intrat in posesia unei fotografii care il reprezinta pe sovateanul Iosif Tatar, de obarsie din satul Sardul Nirajului, localitate din apropierea TarguMuresului, si care si-a petrecut anii mai mult in judet, cu exceptia catorva. De-a lungul anilor, a profesat mai multe meserii: tamplar, conducator auto, lacatus, sudor. Salariat al Cons