Salonului Naţional VINTEST aşteaptă între 6.000 şi 7.000 de vizitatori la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Lucia Pîrvu, expert degustător şi director al Salonului.
‘Avem un nou concept, artă, cultură, civilizaţie, vin, gastronomie, spectacol, unde în altă parte decât la Sala Palatului. Vom avea cursuri de degustări. Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism vor face demonstraţii de artă culinară şi au organizat Cupa României de Artă Culinară. Somelierii vor asocia vinurile cu mâncarea şi vor da informaţii despre servire, asezonare, asortare, asociere vin cu mâncare. Vom avea demonstraţii despre cum se serveşte un vin, cum se degustă, cum se decantează, cum se serveşte, la ce temperatură. Toate acestea fac parte din acest nou concept‘, a spus Pîrvu.
Potrivit acesteia, la Salon sunt circa 21 de participanţi din sectorul de vin ‘dar bineînţeles sunt şi accesoriile prezente întotdeauna lângă vin, precum butoi de lemn de stejar, sticlărie, dopuri, utilaje pentru micii producători, pentru marii producători au venit din Germania‘.
Cea de-a doua ediţie a Salonului Naţional VINTEST şi-a deschis porţile vineri la Sala Palatului din Bucureşti. Timp de 3 zile, până în 14 octombrie, toţi iubitorii vinului vor avea posibilitatea să deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producătorii români şi de invitaţii din străinătate. Salonul este deschis între orele 10:00 – 19:00 vineri şi sâmbătă, iar duminică va fi între orele 10:00 – 17:00.
Salonului Naţional VINTEST aşteaptă între 6.000 şi 7.000 de vizitatori la Sala Palatului din Bucureşti, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Lucia Pîrvu, expert degustător şi director al Salonului.
‘Avem un nou concept, artă, cultură, civilizaţie, vin, gastronomie, spectacol, unde în altă parte decât la Sala Palatului. Vom avea cursuri de degustă