Cristofor Columb si marinarii sai debarcau pentru prima oara in Lumea Noua, acum 520 de ani, in octombrie 1492.
Se stie insa ca nu Columb a fost primul strain, care a pasit pe pamantul american. Exista dovezi ca islandezul Leif Erickson a atins costele Canadei in jurul anului 1000.
Exista dovezi si despre chinezul Zhang El, cunoscut ca explorator al coastei vestice a Americii de Sud, la inceputul secolului XV.
Surpriza: nu apar japonezii
Totusi, adevarata mare descoperire, cu puternic impact asupra istoriei, ramane cea a lui Cristofor Columb, care a pus piciorul cel dintai pe una din insulele Bahamas, iar spre sfarsitul aceleiasi luni a descoperit Cuba.
Asa cum s-a inteles cu Regele Castiliei, bucurandu-se mai mult de bunavointa reginei Isabela, Cristofor Columb a inaltat imediat steagul acestora pe fiecare insula descoperita si s-a declarat vicerege.
Columb n-a stiut niciodata ce descoperise. Naviga spre Japonia, iar cand a venit in contact cu primii indigeni si a vazut ca nu par japonezi la chip, i-a numit imediat "indieni", convins ca a gresit latitudinea si a ajuns in India.
"Indienii" s-au aratat foarte prietenosi cu noii popositi, pe care ii socoteau ca veniti din ceruri, confirmand astfel vechile lor legende si superstitii, conform carora astfel ce calatori celesti erau asteptati sa aduca fericirea pamantenilor.
Mai mult decat atat, au fost cooperanti cand Columb le-a cerut sa le arate sursele lor de aur, dar cand europenilor li s-a parut ca aurul este prea putin, au aparut conflicte.
Sarac si neglijat
Conflictele s-au intetit cand navigatorii lui Columb au descoperit femei in familiile indigenilor, iar multe din ele erau tinere si nu putine frumoase.
Unele se lasau de buna voie atrase de barbatia acestor zei, ahtiati de sex si sosi