Echipa pregătește două proiecte pentru susținerea dezvoltării relațiilor deschise României de regretatul explorator dr.ing. Teodor Negoiță, precum și pentru construirea unora noi. Toate acestea în vederea facilitării accesului unui număr cât mai mare de cercetători români în zona Antarcticii.
România are obligația morală față de memoria savantului Emil Racoviță, primul biolog din lume care a ajuns și a lucrat în Antarctica, să continue prezența științifică pe acest continent.
Implicarea S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club în promovarea dezvoltării prezenței științifice românești în Antarctica este parte a strategiei propriului program operațional WoBi (World Biodiversity) lansat anul acesta, la începutul lunii octombrie.
Explorările românești în zonele polare
1897 – Emil Racovita este primul biolog din lume care explorează continentul înghețat din emisfera sudică în cadrul expediției internaționale “Belgica”.
1998 – Teodor Negoiță - participă la a 43-a expediție rusă în Antarctica.
2002/2003 - Teodor Negoiță - participă la a 19-a expediție Chineză în Antarctica.
2005/2006 – Teodor Negoiță organizează prima expediție națională științifică în Antarctica la stația "Law-Racovița" cu ocazia semnării protocolului de preluare de către România în co-administrare cu Australia, pentru o perioadă de zece ani, a acestei baze de cercetare.
2007 – Teodor Negoiță participă la a 52-a expediție rusă în Antarctica.
Stația australiano-română din Antarctica
În anul 1987 Australia a construit Stația Law pe actualul amplasament, fiind folosită de echipe de cercetare pentru perioada de vară polară.
Încununand eforturile întreprinse într-un program ambițios de peste 17 ani al cercetătorului și exploratorului român Dr. Ing. Teodor Negoiță și după 2 ani de negocieri, Australia a decis să