Deschiderea din acest an la Braşov a Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic a readus în prim-plan acest oraş, care poate fi considerat al doilea din punctul de vedere al dezvoltării sectorului privat după Bucureşti. Centrul din Braşov este deţinut de Gheorghe Duţu, Sorin Grigorescu, Raluca Butuza, Răzvan Tudose şi Radu Pintea.
Mihai Ciochinaru, directorul medical al centrului, spune că pentru deschidere 50% din medici au fost recutaţi locali, însă partea mai delicată a vizat personalul mediu.
Încă de anul trecut, Braşovul a intrat în atenţia operatorilor privaţi, se arată într-o analiză a Ziarului Financiar, în condiţiile în care MedLife a investit peste 10 milioane de euro în deschiderea unui spital privat cu 60 de paturi şi în achiziţia clinicii Eva, care potrivit companiei este cea mai mare maternitate din regiune.
În Braşov, MedLife se mai întâlneşte cu spitalul firmei Icco, dar şi cu Spitalul Sf. Constantin. Firma care operează spitalul Sf. Constantin, Teo Health, este deţinută de Mihai Miron, Firu Floriean (fost vicepreşedinte al SIF Transilvania) şi Teodorescu Constantin. Spitalul Sf. Constantin face parte dintr-un campus medical, o parte din acest campus fiind dezvoltată în parteneriat cu operatorul de servicii medicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţii Advent Internaţional. Tot la Braşov operează şi clinicile Hiperdia (specializate pe imagistică), clinica Medo, dar şi Medicover are o unitate de mai mici dimensiuni.
Faptul că există o concurență atât de mare în investițiile private din Sănătate la Brașov nu înseamnă, în mod necesar și accesul brașovenilor la servicii medicale, chiar dacă unele dintre unități au contracte cu Casa Asigurărilor de Sănătate. Dacă serviciile medicale sunt decontate, ziua hotelieră în foarte multe situații ajunge să facă prohibitivă tratarea unor pacienți cu venituri medii și