Alimentele se pot împărţi în două categorii: simple şi concentrate, după conţinutul de apă. Organismul nostru poate digera corect, pe rând, doar câte un aliment concentrat, care nu conţine apă. Kimberly Snyder, autoarea cărţii “Frumuseţe prin detoxifiere”, îţi spune care sunt aceste alimente şi cum se pot combina sănătos. Alimentele se pot împărţi în două categorii: simple şi concentrate, după conţinutul de apă. Organismul nostru poate digera corect, pe rând, doar câte un aliment concentrat, care nu conţine apă. Kimberly Snyder, autoarea cărţii “Frumuseţe prin detoxifiere”, îţi spune care sunt aceste alimente şi cum se pot combina sănătos.
Din categoria alimentelor concentrate fac parte toate proteinele (carnea de peşte, de pasăre, seminţe, nuci, alune etc.) şi alimentele cu amidon (boabe, legume cu conţinut de amidon, cum ar fi cartofii, varietăţi de pâine etc.). Alimentele bogate în apă, aşanumite neconcentrate, sunt fructele coapte şi legumele fără amidon. Stomacul nostru secretă sucuri diferite pentru fiecare tip de hrană. Evident, cea neconcentrată se digeră mult mai uşor decât cea concentrată. E bine de ştiut că nici două alimente concentrate la o masă nu sunt indicate, fiindcă înseamnă un efort suplimentar pentru digestie.
Cui nu îi place să mănânce covrigi cu brânză topită, sendvişuri cu carne de curcan, pâine prăjită cu ou, peşte cu orez, friptură şi cartofi etc.? Dar toate sunt combinaţii greşite. Aceste bunătăţi pot fi mâncate separat sau combinate cu alte alimente.
Pentru a fi digerate, proteinele au nevoie de un mediu acid. Exemple de proteine: carne de pasăre, carne roşie, peşte şi fructe de mare, lactate (excepţie untul), zer, soia, seminţe de cânepă, seminţe, nuci, alune.
Amidonul se descompune cu ajutorul unei enzime care este activă doar în mediul alcalin, bazic. Exemple de alimente cu amidon: legume, cum ar fi cartofii albi sau