Timpurile nesigure si inca instabile economico-social pe care le traversam fac ca angajatorii sa nu aiba prea multe optiuni in ceea ce priveste salariile si bunusurile pentru angajati. Cum ar trebui motivati angajatii?
"Am constatat ca nu exista mari diferente intre mediile anului trecut si cele de anul acesta. Iar acest trend este valabil atat pentru salarii, cat si pentru parte de bonusare. Si atunci ... cum procedam pentru a ne tine angajatii motivati si productivi? Presiunea pietii in continua schimbare si "inflatia" permanenta de noi produse si servicii, care mai de care mai "exceptionale" sau "senzationale"... toate acestea ne duc intr-o lupta continua cu concurenta, cu propria performanta si cu propria capacitate de auto-motivare", a declarant pentru DailyBusiness.ro Loredana Vladareanu, coaching partner (career & executive coach) la Tack International Romania.
"Acest termen, auto-motivare, pare sa devina laitmotivul pentru aproape orice post, cu precadere atunci cand ne referim la posturile de vanzari. Toti ne dorim sa avem angajati cu capacitate de auto-motivare. Si nu gresim deloc cand o facem. Provocarea vine, insa, din a-i gasi. Spun ca nu gresim pentru ca astazi a devenit extrem de important ca oamenii pe care-i avem alaturi ... sa fie cat mai autonomi din perspectiva motivatiei (si din multe alte perspective, desigur)", a mai spus Loredana Vladareanu.
Ea a adaugat ca prin aceasta autonomie, angajatii reusesc intr-un fel sau altul, sa isi pastreze un nivel inalt de performanta indiferent de barierele intalnite.
"Paradigma de gandire a unui astfel de angajat desirabil este: