Cei din jurul nostru ne percep dupa cum ne prezentam. Nu degeaba se spune ca fata este cartea de vizita pe care le-o aratam celor cu care ne intalnim. Daca avem probleme cu tenul, care poate fi foarte gras, este foarte complicat sa iesim din casa si sa ne vedem cu prietenii, daramite sa cunoastem oameni noi.
O groaza de oameni au probleme cu tenul, iar acneea le da batai de cap atat adolescentilor, cat si adultilor. Cosurile ii fac sa se izoleze in casa si putini sunt cei care merg la dermatolog, bazandu-se pe faptul ca acneea trece de la sine daca este tratata cu leacuri babesti.
Acneea ii afecteaza pe cei care au o hipersecretie a glandelor sebacee. Nu conteaza varsta si nici sexul. Potrivit celor mai recente studii, trei din patru adolescenti au acnee, iar aproape 50 la suta dintre adulti cu varste intre 20 si 40 de ani se lupta cu aceasta afectiune.
Practic, acneea este o boala de piele caracterizata prin aparitia unor cosuri sau puncte negre, mai ales pe fata. Exista o sumedenie de tratamente, geluri cu solutii de spalat sau creme dermato-cosmetice. Dar in loc sa faca asta, cei mai multi dintre cei care sufera de aceasta afectiune prefera sa-si stoarca cosurile, singurul lucru pe care il obtin fiind sa imprastie bacteriile. Asa apar cicatricele.
“Am foarte multi pacienti cu acnee, adresabilitatea este foarte mare, pot spune 50% din pacientii mei sunt cu probleme de acnee. E obligatoriu sa mearga la dermatolog cand apar primele semne, nu in stadii avansate ale bolii. Este important sa evite expunerea la soare, sa-si cumpere creme de intretinere dupa sfatul medicului, nu direct de la farmacie. Comportamentul este si el afectat de felul cum aratam, mai ales in ziua de astazi. Sunt si cazuri grave, dar foarte rare, in care intr-adevar tinerii, care sunt afectati psihic de asta, pot intra in depresie”, ne-a declarat medicul dermatolog G