După ce şi-a finalizat studiile la masteratul în ştiinţă la Delf University of Technology din Olanda, Mircea Crisbăşanu s-a întors în România pentru se implica în proiectul său de cicloturism. Despre cum arată satul românesc prin ochii străinilor şi cât de frumoasă este sălbăticia meleagurilor mioritice, ne-a vorbit într-un nou interviu realizat de echipa Voci pentru România.
De ce Art in Bucharest şi ce ţi-ai propus prin acest proiect?
Art In Bucharest desfășoară în mod constant activități de promovare a mediului artistic din spațiul urban. Echipa organizează în fiecare săptămână tururi ale atelierelor artiștilor, fie că aceștia sunt pictori, ceramiști, sculptori, țesători, muzicieni, actori sau meșteșugari. Obiectivul primordial este de a promova oamenii de valoare și de a facilita întâlnirea dintre iubitorul de artă și creatorul de artă. Într-o bună măsură, țelul a fost atins, însă cu siguranță tururile vor continua și vor crește în diversitate, în curând și în afara Bucureștiului. La tururi participă cetățeni români dar și expați sau turiști străini aflați în vizită în România. Aceștia discută cu artiștii, participă la ateliere de creație și dezbat diverse subiecte precum istoria artei, abordate pe înțelesul tuturor. Se creează astfel o imagine pozitivă a României în rândul europenilor, dar și un puternic sentiment de mândrie și apartenență al bucureștenilor față de orașul în care locuiesc. Prin implicarea în ateliere (spre exemplu modelare cu lut, sau pictură pe pânză) participanții dobândesc diverse abilități de exprimare personală și comunicare a trăirilor. Ei învață să descopere potențialul propriu și să-l folosească pentru o dezvoltare armonioasă.
Eşti general manager la Cycling Romania. Publicul-ţintă îl reprezintă străinii, însă noi am avea curiozitatea să aflăm cât de deschişi sunt românii la ideea de a călători pe bicicletă.