Spectacolul "Zâna Zorilor", după basmul omonim scris de Ioan Slavici, va fi prezentat în premieră luni, 15 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Excelsior din Bucureşti.
Spectacolul "Zâna Zorilor" deschide, de altfel, stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior. Povestea Împăratului care cu un ochi plânge şi cu unul râde şi a celor trei feciori ai săi a fost dramatizată de Ilinca Stihi, care semnează şi regia acestui spectacol. Basmul este transpus acum într-o variantă actualizată şi este un omagiu adus memoriei actorului Ion Lucian, care a fost directorul Teatrului Excelsior, până la moartea sa, anul acesta.
Regizoarea Ilinca Stihi este cunoscută pentru montările sale radiofonice multipremiate, dar şi pentru spectacolele "Closer", la Teatrul Mic, "Brand", un proiect original montat la Biserica Lutherană din Bucureşti, şi pentru "eMeS", la Teatrul 'Maria Filotti" din Brăila.
Scenografia este semnată de Luana Drăgoescu, iar compozitorul şi creatorul versurilor originale este George Marcu. Coregrafia este semnată de Andreea Duţă, light-design-ul de Gheorghe Jipa şi sound-designul de Mihnea Chelariu.
Timp de o oră şi 20 de minute adulţii şi copiii vor intra într-o lume a fanteziei şi se vor întâlni cu Murgul care grăieşte mai bine decât un om, pus mereu pe şotii, cu teribila Sfânta Vineri, cu cei trei feciori ai Împăratului, Petru, Luca şi Matei, cu balaurul năprasnic, cu duhul pădurii şi al florilor şi cu cea mai frumoasă dintre făpturile cereşti şi pământeşti, Zâna Zorilor.
În rolul lui Petru debutează Dan Clucinschi, absolvent al Universităţii Hyperion, la clasa profesorilor Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache. Cei doi fraţi ai săi - Luca şi Matei - sunt interpretaţi de Ciprian Cojenel şi Ovidiu Uşvat, Murgul - de Robert Radoveneanu, Zâna Zorilor - de Raluca Botez, însoţitoarele Zânei Z