O parte din locuitorii comunei Bran sunt racordaţi la propria staţie de epurare a apelor uzate printr-un tronson de 4 kilometri de reţea de canalizare. Acesta este doar o primă etapă a investiţiei ce se ridică la peste 2 milioane de euro iar autorităţile spun în maximum 3 ani tot Branul şi chiar satele din împrejurimi vor fi racordate la reţeaua de captare a staţiei de epurare. Staţia de epurare a fost dată vineri folsinţă şi va deservi în primă fază aproximativ 5.000 de persoane.
"Lucrările au început în 2009 şi ne dorim ca în următorii 2-3 ani să reuşim să asigurăm şi restul reţelei de canalizare. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro şi ne dorim ca Consiliul Judeţean, Guvernul şi poate prin alte surse de finanţare pe care să le atragem să reuşim să ducem această investiţie la bun sfârşit" a declarat Gheorghe Hermenean, primarul Branului.
"Pentru Bran cred ca această staţie de epurare era vitală. Investiţia urmează să continue şi pe canalizări, pe fiecare stradă în parte astfel încât tot Branul să fie legat la canalizare şi epurare" a adăugat Mihai Veştea, consilier judeţean.
"Este o investiţie importantă pentru orice comunitate mai ales aici la Bran unde relieful este atipic, nu avem cădere gravitaţională, nu avem trasabilitate a conductelor. Este un prim pas" a spus Ciprian Băncilă, director executiv Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov.
Fondurile pentru realizarea staţiei de epurare de la Bran au fost asigurate atât de Guvern cât şi de Consiliul Judeţean Braşov şi Consiliul Local Bran.
O parte din locuitorii comunei Bran sunt racordaţi la propria staţie de epurare a apelor uzate printr-un tronson de 4 kilometri de reţea de canalizare. Acesta este doar o primă etapă a investiţiei ce se ridică la peste 2 milioane de euro iar autorităţile spun în maximum 3 ani tot Branul şi chiar satele din împrejurimi vor fi racordate la