Internetul a devenit un lucru indispensabil, în zilele noastre. Mulţi dintre noi, atunci când avem o problemă de sănătate sau suntem pur şi simplu curioşi despre cum funcţionează organismul nostru, căutăm pe internet diagnostice şi tratamente care pot fi eliberate fără prescripţie medicală. Totuşi, medicii ne avertizează că internetul este doar un instrument informaţional, care nu poate ţine locul unui consult medical. „Cred că în multe direcţii, internetul este foarte uitl, însă nu poate înlocui un medic şi o consultaţie medicală. Este total greşit ca o persoană să se trateze după «indicaţii» culese de pe internet“, spune medicul Grigore Hanţă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea.
Medicul Hanţă le recomandă pacienţilor să folosească internetul strict în scop informativ, deoarece fiecare bolnav este un caz particular şi singurul care se poate exprima asupra stării sale de sănătate este medicul curant. „De pe internet se pot lua informaţii despre unităţi medicale, programări, medici, dar nicidecum despre reţete de tratament! În medicină este cunoscut dictonul că «totdeauna există bolnavi care trebuiesc trataţi şi nu boli». Fiecare bolnav este un caz particular şi numai medicul poate stabili tratamentul cel mai bun pentru pacient şi doar în urma unei consultaţii“, este de părere medicul Grigore Hanţă.
Medicii îi avertizează pe pacienţii care obişnuiesc să utilizeze internetul în lipsa unui medic, că acesta poate alimenta, de multe ori, temerile legate de propria sănătate sau îi poate determina să amâne vizita la un specialist.
Internetul a devenit un lucru indispensabil, în zilele noastre. Mulţi dintre noi, atunci când avem o problemă de sănătate sau suntem pur şi simplu curioşi despre cum funcţionează organismul nostru, căutăm pe internet diagnostice şi tratamente care pot fi eliberate fără prescripţie medical