Bebelusii sunt simpatici foc, cu obrajii lor pufosi, ochii intrebatori si rasul nevinovat. Par ca nu stiu prea multe despre lumea in care traiesc, dar sunt mai inteligenti decat ai putea crede.
Creierul lor creste cu o viteza incredibila, dublandu-se intr-un an de viata fata de momentul nasterii si ajungand la capacitatea unui adult la varsta de 4 ani. Conform Reader's Digest, creierul unui bebelus are in jur de 1.000 de trilioane de sinapse, de doua ori mai mult decat cel al unui adult.
Bebelusii stiu cand se vorbeste o limba straina in preajma lor
Copiii pot sa invete mai mult decat o singura limba. Cercetatorii de la Universitatea British Columbia au descoperit ca micutii de 4 luni pot sesiza atunci cand se vorbeste in preajma lor o limba diferita fata de cea materna, doar privind vorbitorul.
Cei care cresc intr-un mediu bilingv au creierul mai flexibil o durata mai mare de timp decat ceilalti, ceea ce inseamna ca pot invata mai multe limbi foarte usor. Din pacate, abilitatea se pierde ulterior.
Inteleg emotiile altora
Chiar daca nimeni nu i-a invatat despre comportamentul unui caine, bebelusii stiu instinctiv ca maraitul acestuia inseamna pericol, dar inteleg si comportamentul prietenos. O alta cercetare, facuta de oameni de stiinta de la Universitatea Brigham Young, arata ca micutii pot sa deosebeasca nuantele din muzica lui Beethoven.
De la cea mai frageda varsta, copiii intuiesc sensul cuvintelor
Unii experti spun ca micutii nu inteleg legatura dintre obiecte si numele lor pana la varsta de un an.
Insa studiile realizate la Universitatea din Pennsylvania au aratat ca bebelusii de 6 luni inteleg ce se vorbeste in jurul lor, chiar daca nu pot sa se exprime.
Este simplu de observat acest lucru, din moment ce atunci cand parintii le spun sa isi atin