Tradiţia pe care Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care oferă hrana zilnică pacienţilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi de la Spitalul de Boli Infecţioase, a format-o la fiecare sărbătoare mare din calendar, aceea de a le oferi bolnavilor meniuri deosebite, a fost respectată şi ieri de Sfânta Cuvioasă Parascheva.
Peste 800 de pacienţi, internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Spitalul de Boli Infecţioase, au primit, ieri, bucate tradiţionale pregătite cu drag de bucătăresele cantinei, administrate de Arimex Comexim 2000 SRL. La micul dejun, pacienţii au primit ceai cu lămâie, margarină, gem, salam victoria, caşcaval, brânză de vaci şi brânză topită. La supliment, bolnavii au primit biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural. Masa de prânz a fost şi ea una variată, cu mâncăruri din carne de curcan, de pui şi legume. Astfel, pacienţii de la cele două unităţi sanitare au fost răsfăţaţi cu ciorbă ţărănească de curcan, supă ţărănească de curcan, supă de legume cu tăieţeii de casă, escalop din piept de pui şi piure de cartofi, ostropel din piept de pui şi piure de cartofi, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, cartofi la cuptor cu rozmarin şi brânză de vaci şi salată din castraveţi muraţi. De pe mese nu a lipsit nici desertul. Cei peste 800 de pacienţi au mâncat ştrudel cu mere, compot de mere şi mere. Cina a constant din salată de boeuf, salată Caesar din piept de pui şi curcan, pilaf şi trunchi de peşte la tavă cu lămâie, cartofi franţuzeşti cu brânză de vaci, ficăţei de pui la tavă, ceai cu lămâie şi biscuiţi. Şi pentru că aşa este creştineşte, bucatele au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Mircea Ştefan. „Dorim pacienţilor însănătoşire grabnică, pace sufletească şi spor la toate cele bune", le-a transmis celor aflaţi în suferinţă Petre Preda.
O nouă troiţă, spre slava cel