Băncile vând mai multe credite neperformante în 2012 şi mai des, chiar lunar, spun cei de la Kruk, firmă care activează în domeniul managementului creanţelor comerciale. Cu cât cumpără o firmă de administrare a creanţelor datoria de la bănci, în timp ce cere celor cu restanţe să plătească întreaga sumă datorată?
Grupul Kruk, care activează în Polonia (ţara de origine), România și Cehia, a cumpărat în prima jumătate a anului 2012 credite pe cele trei pieţe în valoare de 2 miliarde de lei, pe care a plătit 100 de milione de lei, potrivit informaţiilor furnizate de companie.
Firmele de recuperere creanţe, cum este şi Kruk (nume care înseamnă corb în poloneză), unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de profil din România, cumpără creditele neperformante de la bănci sau instituţii financiare nebancare şi încearcă apoi să le recupereze de la debitori.
Compania are în acest moment în derulare o campanie publicitară pe TV. Într-un clip de promovare, vecina de pe scara de bloc, într-o atmosferă ternă, îl vede pe vecin supărat. Din scrisoarea care îi cade acestuia de la subraţ, vecina înţelege problemele cu care se confruntă vecinul: are datorii la bănci, administrate de Kruk. Îi spune că nu are rost să aştepte până ajunge cazul în instanţă, să vină executorii peste el, ba, mai mult, ar putea să ajungă în statisticile Biroului de credit (unde, desigur, se află deja dacă nu a plătit rata de mai mult de o lună) şi să nu mai poată face un credit. După ce află de la vecină că cei de la Kruk „chiar vor să te ajute şi ştiu cum e viaţa”, vecinul sună la Kruk, unde o operatoare zâmbăreaţă îi spune că se vor găsi soluţii pentru plata ratei, „bineînţeles, vor fi rate convenabile”.
Mai mult pe Economica.net
Băncile vând mai multe credite neperformante în 2012 şi mai des, chiar lunar, spun cei de la Kruk, firmă care activează în domeniul managementului c