O parte din măsurile existente la nivelul CE Oltenia sunt pe cale de a fi rezolvate. Declaraţia îi aparţine preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care a susţinut ieri că este mulţumit de activitatea desfăşurată de compania de stat. Locuri de muncă salvate, investiţii, terenuri redate în circuitul agricol sau numirea unor directori responsabili sunt o parte din problemele pe care actuala conducere a CE Oltenia le are în atenţie.
În conferinţa de presă de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a prezentat un bilanţ al problemelor existente în sistemul minier şi energetic, probleme care au luat calea soluţionării. Un prim aspect prezentat a fost acela legat de sediul CE Oltenia, situaţie în care preşedintele Călinoiu a dat asigurări cu privire la faptul că „până la sfârşitul lui noiembrie sediul CE Oltenia va deveni funcţional. Sunt lucruri de durată într-o primă fază se va închiria spaţiul de lângă CEZ, după care acesta va fi supus lucrărilor de modernizare într-un cuvânt adaptat la specificul activităţii”. Redarea terenurilor în circuitul agricol, urgentarea aplicării Legea 255- de expropriere pe cauză de utilitate publică, elaborarea Legii Redevenţei sau reconstrucţia ecologică, acestea sunt doar o parte din priorităţile pe care actuala conducere a CE Oltenia le are zilnic în atenţie, spre soluţionare, cu atât mai mult cu cât de existenţa lor ştie şi premierul Victor Ponta. Referitor la reconstrucţia ecologică, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a precizat că acest subiect se află în atenţia topometriştilor, fiind necesară înfiinţarea unei entităţi care să se ocupe să urmărească evoluţia acestor proiecte şi să urmărească obţinerea de fonduri.
Călinoiu: „Bălăşoiu, capitol închis”
Cum Cariera Seciuri şi-a încheiat activitatea, conducerea CE Oltenia împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean au fost nevoiţi să