Ioan Berghezan, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri braşovean, Nicolae Matei, condamnat la cinci anide închisoare.
Cei doi au negociat până la suma de 40.000 de euro, pentru care Berghezan s-a angajat că-i „rezolvă” lui Matei ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara.
„Generalul“ Matei este o mai veche cunoștință a brașovenilor, fiind implicat în mai multe scandaluri la Brașov. El este, printre altele, și fostul naș de cununie al țeparului imobiliar Maor „Ori“ Zinger, dar și unul dintre indivizii care era implicat în afacerile mafiei italiene în urmă cu 8-10 ani la Brașov.
Omul de legătură dintre mafia italiană și Matei este un fost om de afaceri din Brașov, care și-a ucis soție de Crăciun, în 2003, iar apoi s-a sinucis.
Astfel, tanarul om de afaceri brasovean Dorel Fatulescu, cel care, potrivit concluziilor anchetei politiei, si-a omorat sotia, in a doua zi de Craciun, si apoi s-a sinucis, tragandu-si un glont in cap cu aceeasi arma, era cercetat de procurorii PNA Mures sub acuzatia de complicitate la trafic de influenta.
El era urmarit penal in dosarul unui alt brasovean, Nicolae Marian Matei, care se prezenta – si era cunoscut peste tot – drept “generalul Matei de la SIE”, individ arestat de PNA Mures in octombrie 2002 pentru trafic de influenta si luare de mita. Acest lucru i-a facut pe procurorii brasoveni, ce urmeaza sa confirme sau sa infirme concluziile politistilor in cazul mortii sotilor Fatulescu, sa anunte ca “vor fi verificate riguros toate ipotezele care nu au fost luate pana acum in seama”.
O prima certitudine era faptul ca Dorel Fatulescu a fost cel ce l-a pus in legatura pe “generalul SIE”, al carui om de incredere era, cu mafiotul italian Ricardi Orlandino, arestat si el, in urma cu aproape un an, la Tg. Mures. Cu acesta, Fatulescu devenise p