Daca te-ai plictisit de activitatile pe care le ai in mod normal in timpul liber si vrei sa incerci ceva nou, iti place adrenalina si viteza, vrei sa te destinzi sau sa intri in competitii distractive cu prietenii tai, mergi intr-un weekend la karting.
Nu este deloc greu sa sofezi si pregatirea nu dureaza foarte mult, asa ca oricine poate sa incerce acest lucru. Dupa cum explica pentru Ziare.comMihai Tanasescu, de la AMCKART (circuit de karting outdoor), inainte de plecarea in cursa, fiecare dintre participanti va beneficia de un instructaj menit sa ofere informatii cu privire la modul in care se piloteaza un kart, informatii legate de anumite situatii ce pot aparea pe parcursul desfasurarii cursei, locurile prin care se face intrarea/iesirea din circuit si alte informatii asemanatoare.
Ana Sandolache, de la Sky Karting, circuit de karting indoor, spune ca staff-ul autorizat instruieste clientii cu privire la conducerea in siguranta, punand accentul pe semnalele de circuit, reprezentate prin diverse steaguri de culori si modele diferite, care sa semnalizeze pornirea, incetinirea, oprirea si sfarsitul cursei.
Masuri de siguranta:
- sunt obligatorii casca de protectie si cagula;
- imbracamintea trebuie sa fie stransa pe langa corp, nimic ce ar putea atarna (esarfe, fulare), care sa se prinda in roti si sa duca la ranire;
- pantofii trebuie sa fie sport, in niciun caz cu toc sau slapi;
- nu trebuie atins motorul sau alte parti calde ori fierbinti ale kart-ului, atat cand acesta stationeaza, cat si cand este in mers;
- in cazul circuitului outdoor, nu se realizeaza curse atunci cand ploua sau pista este uda. Daca incepe ploaia in momentul in care o cursa este in desfasurare, participantii trebuie sa incetineasca treptat si sa se opreasca in cele din urma.
- nu sunt permise lovirile si acrosarile