Din punctul meu de vedere nu exista un temei legal intemeiat sa fiu destituit, pentru ca acele asa zise abateri grave (n.a din raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor) sunt de fapt niste enumerari de pareri ale unei Comisii sau mai exact al unui membru al unei Comisii care nu are calificarea sa faca acele aprecieri, a declarat pentru HotNews.ro Constantin Buzoianu, presedintele CSA a carui destituire se discuta marti in Parlament. "Acele aprecieri se refera la intreaga activitate a CSA, a Consiliului CSA si nicidecum la activitatea presedintelui", a spus Buzoianu.
"In ceea ce priveste persoana mea este un singur aspect in care se spune ca sunt suspiciuni referitoare la existenta unei presupuse stari de incompatibilitate. ori pe suspiciune..Eu stiu ca in istoria omenirii au fost executati oameni pe suspiciuni dar parca in secolul asta nu era cazul sa mai revenim la situatia asta. In lege se spune ca nici un alt motiv nu poate invocat pentru suspendare. Mi-au inventat. Sa asteptam hotararea Parlamentului si apoi vom vedea motivul. In lege se mentioneaza si o situatie privind abateri grave, ori acelea trebuiesc dovedite", a precizat pentru HotNews.ro Constantin Buzoianu, presedintele CSA.
Buzoianu a fost numit in aceasta functie, la propunerea PD-L, in septembrie 2011, pentru o perioada de 5 ani.
Ce spune Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor:
"Art. 4, alin. 9) Revocarea din functie a unui membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) se face la propunerea comisiilor reunite ale Parlamentului, respectiv Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat si Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, in sedinta comuna a celor doua Camere, daca acesta inceteaza sa indeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea