Consiliul Local Braşov a alocat în şedinţa de ieri suprafaţa necesară construcţiei centrului de salvamont, din masivul Postăvarul, în zona Cristianul Mare. Lucrările de investiţii sunt estimate la suma de aproximativ 400.000 de lei, iar Regia Locală a Pădurilor Kronstadt a scos deja la licitaţie construirea noii baze montane, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă şi amenajările. O parte dintre materialele necesare construcţiei cabanei sunt asigurate de Regie.
Iarna trecută, în Poiana Braşov, au avut loc în jur de 300 de accidente la schi sau săniuş, iar, din cauza lipsei unei baze corespunzătoare, salvamontiştii au fost nevoiţi să-şi desfăşoare activitatea în nişte containere. Cei care operează în zona Pârtiei Bradul au însă, din decembrie anul trecut, o bază modernă, construită de Regia Pădurilor. „Aveam nevoie de un astfel de centru şi în vârful muntelui, pentru ca intervenţiile să se poată desfăşura în bune condiţii. Am întocmit proiectul astfel ca baza să aibă toate condiţiile impuse”, a precizat primarul George Scripcaru. Cabana din Postăvarul va fi asemănătoare celei de pe pârtia Bradul şi va avea o cameră de zi, două dormitoare, două băi, un garaj şi un punct de prim ajutor. Alimentarea cu apă potabilă se va face de la un izvor din apropiere. Consiliul Local Braşov a alocat în şedinţa de ieri suprafaţa necesară construcţiei centrului de salvamont, din masivul Postăvarul, în zona Cristianul Mare. Lucrările de investiţii sunt estimate la suma de aproximativ 400.000 de lei, iar Regia Locală a Pădurilor Kronstadt a scos deja la licitaţie construirea noii baze montane, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă şi amenajările. O parte dintre materialele necesare construcţiei cabanei sunt asigurate de Regie.
Iarna trecută, în Poiana Braşov, au avut loc în jur de 300 de accidente la schi sau săniuş, iar, din cauza lipsei unei baze corespunzătoare, sa