O schimbare a legii, propusă etern și pusă la naftalină după alegeri, este o soluție, așa încât imixtiunea politică să fie abolită, iar TVR să poată funcționa după regulile unei întreprinderi de presă cu finanțare parțial publică.
Scoasă din inerția tipică pentru coloșii bugetofagi, răsturnată cu susul în jos de o conducere pe cât de intempestivă, pe atât de neconstituțional instalată, televiziunea publică își evaluează cu frison capacitățile: de a rezista asaltului politic neîntrerupt, azi mai agresiv ca în alte legislaturi, de a exersa minimal solidaritatea față de păcălelile juridice ale unei restructurări suspecte, de a se opune mutilării definitive a jurnalismului de televiziune, inclusiv în denumirea profesiei și a specializărilor ei. Fiindcă, întreabă pe blog Stelian Damov, realizator, adresându-i-se lui Claudiu Săftoiu și consilierului său de taină, Zgabercea, omul lui Mazăre, „știți ce este acela un reporter și ce este acela un redactor, meserii care au existat înainte ca dumneavoastră să intrați în presă și meserii care există și după plecarea dumneavoastră din presă? Tocmai de aceea este greu de înțeles de ce vreți să le desființați, dar numai în TVR!“.
Jocul perfid cu nomenclatorul de meserii este invenția „genială“ pentru a se mima o restructurare pe competență, în care nu crede nimeni. Totul ar sta într-o semnătură prin care salariatul s-ar cere singur concediat, evaluat și dat afară de tot, prin intermediul unor comisii unde supracontrolul este politic, pe față: din Comisia comisiilor ar urma să facă parte politicieni ai USL, deputați și senatori sau membri fideli ai PNL, PSD, PC (incluzându-i și pe membrii Consiliului de Administrație, ca adepți politici), spre adânca frustrare a PDL-iștilor, care n-au fost invitați nici aici. Așadar, jurnaliștii vor fi evaluați de politicieni, după ce? După profesionalism