Consumul de alimente procesate este un adevarat pericol pentru sanatate. Acestea nu numai ca sunt toxice, dar creeaza si o dependenta care-i determina pe oameni sa le doreasca din ce in ce mai mult, constienti sau nu de faptul ca le dauneaza.
Va mai amintiti de protestele publice care au avut loc in momentul in care s-a aflat ca producatorii de tigari au adaugat ingrediente suplimentare pentru a induce dependenta? Din pacate, producatorii de produse alimentare, de asemenea, adauga substante care creeaza dependenta in alimente; insa cel putin deocamdata nu exista un impuls suficient din partea publicului pentru a forta companiile sa nu mai recurga la asemenea "solutii". Deci, din pacate, aceste substante vor continua sa contribuie la o societate a carei cetateni sunt din ce in ce mai grasi si mai bolnavi.
Chiar si alimente care sunt considerate "sanatoase", cum ar fi painea, pastele si salata pot contine aceste ingrediente.
Sa ne uitam la cateva din cele mai nocive dintre acestea:
Bisfenol-A (BPA)
Ce este: BPA este un compus chimic care imita hormonii si perturba sistemul endocrin din corpul uman.
In ce se gaseste: BPA este folosit in ambalajele produselor alimentare, dar mari cantitati din acesta se pierd si in produsele continute. Intr-un raport recent in care s-a facut un test privind produsele alimentare ambalate, se spune ca a fost gasit BPA la mai multe companii producatoare de alimente conservate - chiar si cele etichetate ca "ecologic" sau "fara BPA"
Se gaseste in:
Ce e in neregula: Asa cum am aratat mai devreme, BPA este un perturbator endocrin, care poate interfera cu hormonii corpului. Potrivit unui articol din Scientific American, studiile facute pe rozatoare au concluzionat ca expunerea la BPA duce la o serie de probleme de sanatate la mamifere, inclusiv defecte genitale mascu