Dupǎ ce se pare cǎ a fost refuzat de Dan Diaconescu, George Becali ne-a anunţat cǎ a primit acceptul liberalilor şi cǎ va candida din partea acestora pentru un mandat de parlamentar.
Socoteala liberalilor este cǎ procentele partidului cumpǎrat de latifundiar de la Viorel Lis în urmǎ cu câţiva ani se vor adǎuga celor ale USL şi cǎ "rǎzboinicul luminii" ar putea rupe ceva din voturile partidului lui Dan Diaconescu.
Cam care ar fi forţa electoralǎ a PNG? Sǎ lǎsǎm la o parte sondajele, în care se gǎsesc glumeţi care sǎ afirme cǎ ar fi dispuşi sǎ voteze într-un anumit fel, cât mai "interesant", pentru cǎ n au chef sǎ spunǎ cǎ de fapt nu se duc sǎ voteze. La recentele alegeri locale, pentru consilierii judeţeni ai respectivului partid s-au înregistrat 0,20% din voturi (inclusiv cele ale galeriei Stelei). Cam astea sunt voturile care s-ar câştiga. Chiar dacǎ ar fi ceva mai multe (în niciun caz peste 5%), ele oricum s-ar redistribui, practic, formaţiunilor care vor depǎşi pragul electoral. Cum, dupǎ toate probabilitǎţile, USL va obţine cele mai multe voturi, îşi va adjudeca în mod natural şi cea mai mare parte din cele primite de PNG.
Posibilitatea ca Becali sǎ atragǎ de partea USL o parte din electoratul PPDD este iluzorie. Discursul practicat de cǎtre Dan Diaconescu este unul anti-sistem, îndreptat împotriva "ciocoilor" îmbogǎţiţi prin afaceri oneroase cu statul. Ori, latifundiarul din Pipera s-a îmbogǎţit tocmai prin acest gen de manevre (a se vedea dosarul schimbului de terenuri cu armata); ca actual europarlamentar, lui îi va fi greu sǎ convingǎ publicul OTV cǎ vine din afara clasei politice corupte pe care o înfiereazǎ "domnu' Dan de la televizor".
Ar fi interesantǎ situaţia (care se vehiculeazǎ) în care Becali ar candida în acelaşi colegiu cu Dan Diaconescu. Existǎ o nişǎ electoralǎ care e dispusǎ sǎ voteze person