Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani cheltuie aproximativ un milion şi jumătate de lei, anual, pentru hrana pacienţilor internaţi în secţiile de specialitate. Potrivit reprezentanţilor unităţii, anul trecut s-a cheltuit suma de 1.397.078 lei, adică aproximativ 118 mii de lei lunar pentru mâncarea celor aproximativ 3 mii de pacienţi internaţi. Deşi suma pare foarte mare, raţia zilnică pentru hrana unui pacient este de doar 7 lei. Aceştia primesc supe, compot, ceai sau diferite mâncăruri pe bază de legume.
Suma alocată raţiei de hrană a pacienţilor fluctuează în funcţie de afecţiune sau grupa de vârstă. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani, suma alocată pentru hrana zilnică este de 6 lei, iar pentru cei cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani de 7,8 lei. Pentru pacienţii suferinzi de diverse boli grave, suma diferă în funcţie de gravitatea afecţiunii. Astfel, bolnavii de TBC şi cei de HIV beneficiază de 13 lei, bolnavii de diabet de 12 lei, bolnavii de hepatită şi cei cu arsuri de 11, 5 lei, bolnavii psihic de 10 lei, lehuzele de 8 lei, iar internaţii de o zi beneficiază de hrană de 5,1 lei. Din aceşti bani, pacienţii primesc trei mese zilnic şi o gustare sau un supliment nutriţional pentru anumite categorii de bolnavi, cum ar fi lehuzele sau bolnavii de diabet.
Regimurile alcătuite de medicii nutriţionişti sunt particularizate pe diverse tipuri de afecţiuni. Lehuzele şi persoanele arse primesc în plus faţă de restul bolnavilor, mere şi lapte. În cazul dietelor comune, pacienţii primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură şi mâncare de cartofi, orez sau tăiţei. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani are 823 de paturi şi deserveşte aproximativ 320.000 de locuitori. Media anuală a bolnavilor internaţi este de 34.000-35.000 de persoane.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani cheltuie aproximativ un milion şi jumăt