Structurile Poliţiei de Frontieră Timişoara şi-au îmbogăţit efectivul cu nouă câini din rasele Ciobănesc German şi Ciobănesc Belgian (Malinois)
Patrupezii care au fost repertizaţi de la Centrul Chinologic din Sibiu au fost puşi deja la treabă. Cei nouă câini, cu vârste de până la şase luni, sunt scoşi de stăpânii lor, poliţiştii de frontieră, câte patru ore pe zi, pentru antrenament şi dresaj. Noii recruţi s-au alăturat celorlalţi câini care se află în proprietarea fontieriştilor.
GALERIE FOTO
Poliţia de Frontieră Timişoara foloseşte în îndeplinirea misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat un număr de 23 câini de serviciu.
Cei nouă căţei din rasele Ciobănesc German şi Ciobănesc Belgian (Malinois) sunt obişnuiţi în primă vază cu poliţiştii cu care vor lucra. Frontieriştii care au primit patrupezii au experienţe vaste în domeniul creşterii câinilor.
„În primă fază câinii se află în activitatea de predresaj urmând ca apoi să fie evaluaţi şi specializaţi pe intervenţie, detectare tutun, detectare droguri sau detectare explozivi, aceştia facând echipă cu conductorii alături de care şi-au desfăşurat activitatea de ataşament. Această activitate este deosebit de importantă fiind baza dresajului de specializare, practic formarea tuturor deprinderilor câinelui. Predresajul constă într-un ataşament foarte puternic faţă de conductor, exerciţii de aport, exerciţii de disciplinizare. Câinele devine o armă letală. Ei nu au lege”, a spus Panaite Paraschiv, de la Poliţia de Frontieră Deta.
Poliţistul are în grijă acum un ciobănesc german de cinci luni, care răspunde la numele Pop. Urmează să fie specializat pentru intervenţii.
“Am avut trei câini până acum. Am lucrat mereu cu ei. Câinii de poliţie ies la pensie la vârsta de şapte ani. Sunt scoşi din uz. Eu i-am luat acasă şi