Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au luat act de demisia pe care Mugurel Surupăceanu şi-a dat-o din Parlament, motiv pentru care au decis în şedinţa de ieri să decline dosarul către Tribunalul Gorj ca şi instanţă de soluţionare. În dosarul „Buldotancul”, fostul deputat a fost acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, contra intereselor publice.
La termenul de ieri, completul de judecată a decis declinarea competenţei de soluţionare a dosarului către Tribunalul Gorj. Practic, acest lucru nu înseamnă decât că va mai dura ceva timp până când se va relua judecata în condiţiile în care trebuie redactată hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie, trebuie investită instanţa de la Gorj, verificată competenţa şi reluarea judecăţii. Preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, a declarat că funcţie de modul în care este redactată hotărârea de completul de la ICCJ, se va decide dacă se va relua procedura de judecată de la început sau de la stadiul rămas la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Trimis în judecată de DNA
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că „în 2007, inculpatul Surupăceanu Mugurel, deţinând controlul asupra societăţii comerciale Voron Trans S.R.L., prin intermediul inculpatului Buşan Sorin, impus ca administrator, a realizat o înţelegere cu inculpatul Cristea Dumitru pentru vânzarea, prin această societate, a unui utilaj terasier multifuncţional, către Complexul Energetic Turceni”. În acest dosar, deputatul Surupăceanu, în calitate de inculpat este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor şi complicitate la abuz, în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial. Prin ancheta efectuată, din rechizitoriu a mai reieşit că suma de 836.570 lei pe care complexul energetic a pl