Nu au spaţiu suficient pentru activitatea curentă sau pentru depozitarea sutelor de dosare iar personalul este insuficient. Este vorba despre angajaţii de la Oficiul de Cadastru Gorj care sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea în acelaşi sediu vechi. Conducerea instituţiei face demersuri pentru deblocarea posturilor şi a înaintat la Bucureşti un memorandum.
Demersuri necesare atât pentru posturi cât şi pentru spaţiu au fost făcute şi refăcute. Vremurile sunt aşa cum sunt, iar peste tot, banii sau mai degrabă lipsa lor are ultimul cuvânt întotdeauna. Iniţial la Oficiu au fost 54 de posturi efective, dar cu ultima organigrama în 2011, au fost desfiinţate 10. Volumul de muncă a crescut între timp, dar angajaţii rămaşi fac eforturi constante ca activitatea instituţiei să nu aibă de suferit. Situaţia ar putea deveni alta, cu o suplimentare de 5 locuri, pe care conducerea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj încearcă să le obţină. Pentru deblocarea posturilor este nevoie însă de Hotărâre de Guvern. Discuţii în acest sens au fost purtate de conducere cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi prefectul judeţului. „Am fost sprijinit în demersuri de prefect, i-am explicat de necesitatea găsirii de soluţii pentru suplimentarea cu 3-5 posturi de specialişti la cadastru şi publicitatea imobiliară. Agenţia Naţională de Cadastru a făcut demersuri la Secretariatul general al Guvernului, există un memorandum prin care s-au solicitat posturi după obţinerea avizelor necesare de la Ministerul Finanţelor. Sperăm că răspunsul va fi favorabil şi posturile, suplimentate”, a declarat Marius Mănescu, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj.
Cinci angajaţi, un singur birou
Spre exemplu, la Departamentul Cadastru, biroul este împărţit de cinci colegi, înconjuraţi de dosarele care fie au fost soluţionate, fie aşteaptă rezo