Mugurel Surupăceanu a sacrificat, recent, actualul mandat de parlamentar şi o nouă candidatură pentru a scăpa de decizia Înaltei Curţi de Casaţiei şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Surupăceanu declara că motivul pentru care şi-a dat demisia din Parlament e strict legat de faptul că a demisionat şi din PSD, partidul care l-a propulsat într-un fotoliu de deputat. Faptul că renunţarea la fotoliul de parlamentar n-a avut nicio legătură cu plecarea din formaţiunea politică este dovedit de hotărârea instanţei supreme, care i-a trimis dosarul de corupţie, chiar în ziua în care urma să dea un verdict, la Tribunalul Gorj, unde acesta va fi judecat de la început, existând şansa ca până la definitivarea acestuia, cel puţin una dintre infracţiuni să se prescrie.
Judecata se reia
Din cauza unor disensiuni apărute în interiorul PSD cu privire la candidatura pentru un nou mandat de parlamentar, Mugurel Surupăceanu a anunţat, în urmă cu câteva zile, că demisionează din partid şi, într-un exces de corectitudine ce mai târziu s-a dovedit a fi disimulată, declama că renunţă şi la mandatul de deputat, pentru că aşa i se pare corect, având în vedere că acesta a fost obţinut cu ajutorul PSD-ului.
Adevăratul motiv care l-a determinat pe Surupăceanu să renunţe la calitatea de demnitar a ieşit la iveală ieri, când Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie a decis ca dosarul în care fostul parlamentar fusese trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi aflat pe rolul instanţei supreme de trei ani şi jumătate să fie trimis la Tribunalul Gorj pentru continuarea judecăţii, deoarece inculpatul şi-a pierdut calitatea de parlamentar. Ideea a fost patentată de Dan Voiculescu, care a renunţat la funcţia de senator pentru ca un dosar penal al cărui protagonist era să ajungă la o instanţă inferioară Înaltei Curţi.
F