Cumperi un apartament nou la pret bun, dar dupa putin timp te pomenesti ca se darama peretii sau iti ia casa foc si nu mai poate fi stins incendiul, ori ca trebuie sa mergi o ora prin noroi pana la cea mai apropiata farmacie. Citeste intr-o analiza DailyBusiness.ro cat adevar mai este in mitul conform caruia blocurile noi nu sunt de calitate, dar si un ghid al achizitiei unei locuinte intr-o asemenea cladire.
Incendiul izbucnit recent intr-unul dintre marile ansambluri rezidentiale din Bucuresti, reflectand constructia deficitara si lipsa avizelor necesare pentru blocurile noi, readuce la lumina problema "bombelor cu ceas" pe care stau multe dintre constructiile noi din Capitala si zonele periferice.
Oricine doreste sa achizitioneze o locuinta si a rezolvat, daca nu total, cel putin partial, problema banilor, se gandeste ce tip de apartament ar fi mai avantajos sa aleaga: unul nou sau unul vechi.
Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara Temple House au remarcat faptul ca exista in piata un numar tot mai mare de clienti care au inceput sa constientizeze defectele blocurilor noi, preferandu-le in special pe cele construite dupa anii '80. Este cunoscut faptul ca acestea sunt mai sigure in ceea ce priveste structura de rezistenta, pentru ca au fost ridicate dupa standarde stricte, pe care Romania le-a implementat dupa cutremurul din 1977.
Totodata, potrivit statisticilor realizate recent de Temple House, cei mai multi clienti din Bucuresti cauta apartamente confort I, decomandate, construite dupa '80, neaparat la etaje intermediare, si la o distanta cat mai mica de metrou si de centrul Capitalei.
“Afirmatia noastra se bazeaza, in primul rand, pe faptul ca peste 60% dintre clientii care merg la vizionari cu consultantii companiei noastre ne relateaza faptul ca prefera sa cumpere intr-un bloc din anii '